Dr Mariani Abdul Hamid

Pengasas DerMAGs Skincare

Dr Mariani Abdul Hamid Pengasas DerMAGs Skincare

Dr Mariani Abdul Hamid merupakan ketua penyelidik di Institut Pembanguan BioProduk Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan memimpin satu pasukan yang terdiri daripada segolongan penyelidik yang terdiri daripada pemegang PhD serta Professor untuk menghasilkan produk-produk yang berkualiti tinggi.

Dengan kepakaran dalam Kejuruteraan Biokimia (major in skin-lightening, anti-aging, wound healing, skin repair, preclinical & clinical study) dari University of Dongguk, Korea, Dr Mariani mula komited menjalankan kajian berterusan terhadap produk DerMAGs sejak 2014.

Pada tahun 2009, Dr Mariani melanjutkan pelajaran ke Dongguk University, South Korea dalam Ijazah Sarjana (PhD) Kejuruteraan Biokimia di bawah seliaan Professor Park Chang-Seo, seorang pakar kosmetik terulung di Korea yang terlibat secara langsung dalam mewujudkan jenama-jenama kosmetik gergasi dari Korea seperti IOPE, LANEIGE, AMORE PACIFIC, HANSKIN dan TONY MOLY.

Dengan kerajinan dan keazaman yang tinggi, beliau menunjukkan prestasi yang cemerlang di negara asing dan mendapat markah keputusan 4.35/4.5 dalam ujian pencapaiannya di Korea.

Pada tahun 2012, Dr Mariani Abdul Hamid mula bekerja di Institut Pembangunan Bioproduk (IBD), di Universiti Teknologi Malaysia sebagai pensyarah kanan dan mula mengeluarkan produk DerMAGs pada tahun 2014.

[table id=3 /]

Dermags daripada R&D ke Komersial Utusan Malaysia - Dermags Skincare
Pencerah kulit wajah Harian Metro - Dermags Skincare
Hanya Satu Cerahkan Kulit - Dermags Skincare
UTM Hasilkan Produk Kosmetik - Dermags Skincare
Serum Ekstrak Kulit Manggis - Dermags Skincare
Hidrokuinon Rencatkan Penghasilan Melanin - Dermags Skincare
Shopping Cart